52. Ouders partners in de CVL

Inleiding

We werken al 3 jaar met een nieuwe opzet van de CvL die zowel ouders als medewerkers goed bevalt.

Inhoud

De besprekingen worden onder schooltijd gehouden waarbij de leerkracht vrij geroosterd is. Er is een grote participatie van ouders. Ongeveer 85% van de ouders is aanwezig bij deze bespreking. Leerlingen vanaf groep 6 zijn op het eind van de bespreking aanwezig en denken dan mee over hun eigen toekomst.

Toepasbaarheid

In de workshop vertellen we onze ervaringen en hoe wij dit georganiseerd hebben. Graag gaan met de mensen die deze workshop volgen in gesprek hoe zij een dergelijk overleg georganiseerd hebben en horen wij graag die ervaringen.

Doelgroep

De workshop is vooral bedoeld voor iedereen die CvL bijeenkomsten bij woont op eigen locatie. Anderen zijn natuurlijk ook welkom. Ouders kennen hun kind als beste en hebben de meeste expertise waarvan wij graag gebruik maken.

Verbinding met het thema:

Met deze CvL opzet geeft participeren voor iedereen voldoening!

De Commissie van Leerlingzorg spreekt 2 keer per jaar met alle ouders. Ouders zijn daarin gesprekspartner en zijn na een paar jaar aan deze rol gewend. Frans de Groot (teamleider) van de Auris. Dr. M. Polanoschool.   

De Commissie van Leerlingzorg spreekt 2 keer per jaar met alle ouders. Ouders zijn daarin gesprekspartner en zijn na een paar jaar aan deze rol gewend. Ilse Smiers (intern begeleider) van de Auris. Dr. M. Polanoschool.